Jismoniy madaniyat va sport ta’limida o‘quv jarayonini tashkil etish muammolari va yechimi - Norbibi Ikromovna Ibragimova; Ilmiy rahbar: Maxasti Zakirovna Djurayeva (Science and Education, 2024)
Ta’limning insonparvarlik yo‘nalishini kuchaytirish, har bir o‘quvchi shaxsini yanada samarali shakllantirish maqsadida o‘qitish usullarini izlash zamonaviy o‘qituvchilarning muhim o‘ziga xos xususiyatlari hisoblanadi. Jismoniy tarbiya shaxsning rivojlanishida muhim rol o‘ynaydi. Zamonaviy jamiyatdagi ijtimoiy va iqtisodiy o‘zgarishlar umuman ta’lim tizimiga, xususan, jismoniy tarbiyaga ta’sir qilmasligi mumkin edi. Ta’limning insonparvarlik yo‘nalishini kuchaytirish, har bir o‘quvchining shaxsini yanada samarali shakllantirish maqsadida o‘qitish usullarini izlash zamonaviy o‘qituvchilarning muhim o‘ziga xos xususiyatlari hisoblanadi. Kredit-modul tizimiga o‘tish raqamli texnologiyalarni joriy etishga bo‘lgan ehtiyojni yanada oshiradi. Kredit-modul tizimida o‘qitish uchun yuqori saviyaga ega o‘qituvchilar tanlab olindi. Kredit jamg‘arish tizimining joriy etilishi talabaga nafaqat katta erkinlik beradi, balki unga o‘quv jarayonini mustaqil rejalashtirish imkonini beradi