Saksafon chog’usida ijrochilik mahorati - Diyorbek Ulug’bekovich Ramazonov (Science and Education, 2024)
Maqolada musiqa olamidagi evolyutsion oʻzgarishlar taʼsirida saksovul chalish sanʼatining rivojlanishi koʻrib chiqiladi. Muallif havoni puflab va saksofon asbobi ijrochiligidagi turli yo’nalishlarning parallel rivojlanishiga, saksafon san’atidagi o’zgarishlarga jazz musiqasining ta’siriga, shuningdek, saksafonda musiqachilar tomonidan namoyish etilgan yangi professional mahoratga e’tibor qaratadi. Jazzning ma’nosi, musiqa ramzi sifatidagi roli va turli musiqiy janrlarga ta’siriga alohida e’tibor qaratilgan. Saksafonning yengil musiqada mashhurligi tarixi, uning jazz va ilk davridagi o’rni, shuningdek, akademik musiqadan vaqtinchalik chetlashtirilgandan so’ng cholg’uning qaytishi va akademiyalanishi ko’rib chiqiladi. Maqolada saksofonning ahamiyati va musiqa madaniyatiga ta’siri haqida xulosa qilingan.