Musiqa ta’limida zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish - Iroda G‘olibjon qizi Abduhakimova (Science and Education, 2025)
Musiqa ta’limida zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan (AKT) foydalanish ta’lim jarayonining samaradorligini oshirish va o‘quvchilarga yangi imkoniyatlar yaratish uchun muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada musiqa ta’limida AKTning o‘rni va afzalliklari, shuningdek, bu texnologiyalarning ta’limda qanday qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi. AKT yordamida talabalar uchun interaktiv o‘quv platformalari, mobil ilovalar va kompyuter dasturlari orqali musiqa o‘rganish imkoniyatlari yaratiladi. Bunda o‘quvchilar o‘z ijodiy salohiyatlarini rivojlantirish, musiqa yaratish jarayonini osonlashtirish va amaliy ko‘nikmalarini mustahkamlash imkoniyatiga ega bo‘lishadi. Shu bilan birga, AKTni joriy qilishda texnik, metodik va resurslar bilan bog‘liq ba’zi qiyinchiliklar ham mavjud.