An’anaviy cholg‘u ijrochiligi vositasida oliy ta’lim tizimi talablarining musiqa madaniyatini rivojlantirish - Otabek Baxtiyor o‘g‘li Amonov (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada an’anaviy cholg‘u ijrochiligi vositalari orqali oliy ta’lim tizimi talablarining musiqa madaniyatini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. An’anaviy cholg‘u ijrochiligi talabalarga musiqa san’atini chuqurroq tushunishga, ijro texnikalarini rivojlantirishga va milliy musiqaning tarixiy kontekstini anglashga yordam beradi. Maqola, an’anaviy musiqaning ta’lim tizimida ahamiyatini ko‘rsatib, uning talabalarga global musiqiy madaniyatni anglashda ham muhim o‘rin tutishini ta’kidlaydi. Oliy ta’lim tizimida an’anaviy cholg‘u ijrochiligining o‘rni tobora ortib bormoqda, bu esa xalq musiqa san’atining davomiyligini ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi.