Musiqiy darslarda milliy va jahon madaniyati elementlarini uyg‘unlashtirishning metodik asoslari - Zarina Hamro qizi Haydarova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada musiqa ta’limi jarayonida milliy va jahon madaniyati elementlarini uyg‘unlashtirishning metodik asoslari tahlil qilinadi. Maqola musiqa darslarida o‘quvchilarni milliy va jahon musiqasi bilan tanishtirish, ularni turli madaniy an’analar bilan bog‘lash va estetik idrokni rivojlantirishning ahamiyatini ko‘rsatadi. Milliy musiqaning o‘ziga xos xususiyatlari, o‘zbek xalq musiqasining boyligi va uning tarixiy o‘rni bilan bir qatorda, jahon musiqasining turli janrlari (klassik, jazz, pop va boshqalar) o‘rganilishi zarurligi ta’kidlanadi. Shuningdek, maqolada musiqa ta’limining metodik yondashuvlari va milliy va jahon musiqasini birlashtirishning samarali usullari keltirilgan. Ushbu maqola musiqa o‘qituvchilari va ta’lim jarayonida milliy va jahon madaniyatlarini uyg‘unlashtirishga qiziqqanlar uchun foydali manba bo‘lib xizmat qiladi.