Qoraqalpoq xalq eposlari va jirovlik san’atining musiqiy jihatlari: an’anaviy va zamonaviy yondashuvlar - Gulbaxar Baltabayevna Isayeva (Science and Education, 2025)
Ushbu maqola qoraqalpoq xalq eposlari va jirovlik san’ati musiqasining an’anaviy va zamonaviy jihatlarini tahlil qiladi. Maqolada qoraqalpoq xalqining epos va jirovlik san’ati, musiqaning ijro shakllari, vokal texnikalari, instrumental asboblar va musiqiy ritmlarining o‘ziga xos xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada zamonaviy texnologiyalar va global madaniyatning qoraqalpoq musiqasiga ta’siri, shuningdek, an’anaviy va zamonaviy yondashuvlarning uyg‘unlashuvi tahlil qilinadi. Ushbu tahlil qoraqalpoq musiqasining o‘ziga xosligini saqlab qolish hamda zamonaviy yangiliklarni qamrab olish jarayonida yuzaga kelgan o‘zgarishlarni yoritadi.