O‘quvchilarning atrofimizdagi olam, tabiat to‘g‘risidagi tasavvur va tafakkurini shakllantirishda tabiiy va tasviriy san’at fanlarini integratsiyalashning ahamiyati - Jamoliddin Yuldoshevich Raxmatov (Science and Education, 2025)
Umumiy o‘rta ta’lim maktablarining tasviriy san’at va tabiatshunoslik darslarida fanlararo aloqadorlikga alohida e’tibor qaratish lozim. Bunda har bir o‘qituvchi yuksak pedagogik mahoratga ega bo‘lishi kerak. Ushbu maqolada tasviriy san’at va tabiatshunoslik darslarida o‘quvchilarning inson, tabiat, jamiyat, ekologiya, axloq, tasviriy san’at haqidagi bilimlarini rivojlantirshning ahamiyati bayon etilgan.