Musiqa darslarida stressni kamaytirish usullari va uning psixologik asoslari - Nigora Karimovna Nurullayeva (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada musiqa darslarida stressni kamaytirish usullari va ularning psixologik asoslari muhokama qilinadi. Musiqa, uning ritmi, tembri va melodiyalari yordamida stressni boshqarish, ruhiy holatni yaxshilash va o‘quvchilarning samarali o‘qishini ta’minlashning muhim vositasi sifatida qaraladi. Maqolada musiqaning psixologik va fiziologik ta’siri, musiqiy terapiya, improvisatsiya va guruhiy ijro kabi pedagogik yondashuvlar orqali stressni kamaytirish usullari ko‘rib chiqiladi. Ushbu usullar orqali o‘quvchilarning ruhiy barqarorligi va o‘qish samaradorligi oshirilishi mumkin. Musiqaning ritmi va tembri odamning nerv tizimiga to‘g‘ridan-to‘g‘ri ta’sir qiladi.