Neyrografika mashg‘ulotlari orqali ongosti muammolarini yechish va maqsadga erishish usullari tadqiq etish - Diyora Ahmadjonova; Azimaxon Odiljon qiz Kamolova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada insonlar o‘zida sodir bo‘layotgan agressiv holatlar muammolarni hal qilish va ongosti fikrlarini ijobiyga o‘zgartirish, orzu va maqsadga erishish haqida va odamlar oddiy tasvirlar orqali o‘zlarining ichki dunyolari qo‘rquv, baxt, hissiyotlarini neyrografik tasvirlar orqali namoyon qilishlari haqida fikr yuritilgan. Har qanday inson neyrografik tasvirlarini yarata olishi muhimi ishonch bo‘lishi kerakli haqida tushunchalar berilgan. Odamlar turli xil tasvirlarni chizish orqali yaratar ekan, niyat kuchi muhim ahamiyatga ega ekanligi haqida aytib o‘tilgan. Har bir inson hayotni tur xil ranglardan foydalanish orqali muammolarini neyrografik tasvirlar orqali bartaraf etish mumkinligi va bu soxani ishlab chiqgan rassom va psixolog Pavel Piskarev haqida fikrlar yuritilgan.