Bolalar va o‘smirlarning sog‘lom turmush tarzini shakllantirishda gigiyena va profilaktikaning ilmiy asoslari - Madinaxon Qudratjon qizi Abdusalomova; Feruza Abduqayumova; Shoxsanam Isroilova; Ilmiy maslahatchi: Ra’no Amanullayevna Aliyeva (Science and Education, 2025)
Maqolada bolalar va o‘smirlarning sog‘lom hayot tarzini shakllantirishda gigiyena va profilaktik chora-tadbirlarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, gigiyenik tarbiyaning kundalik hayotdagi roli va sog‘liqni saqlashda oldini olish choralarining ilmiy asoslari yoritilgan.