Fiziologik, gigiyenik va biologik fanlar nuqtai nazaridan inson organizmi faoliyatini o‘rganishning ilmiy asoslari - Shahloxon Maxammadjonova; Robiyabonu Maxammadjonova; Feruzaxon Ergasheva; Ilmiy maslahatchi: R.Aliyeva (Science and Education, 2025)
Mazkur maqolada inson organizmining fiziologik faoliyati, gigiyenik talablar asosida sog‘lom turmush tarzini shakllantirish va biologik jarayonlarning uyg‘unligini o‘rganish masalalari ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Shuningdek, bu fanlar integratsiyasining amaliy ahamiyati va zamonaviy tibbiyotdagi o‘rni yoritiladi.