Nafas olishning xususiyatlari - Mubina Yasharbek qizi Erkinboyeva (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada inson organizmidagi nafas olish jarayonining biologik va fiziologik xususiyatlari keng yoritilgan. Nafas olishning bosqichlari, unga oid a’zolar tuzilishi va funksiyasi, shuningdek, uni boshqaruvchi mexanizmlar haqida batafsil ma’lumot berilgan. Shuningdek, nafas olishga ta’sir qiluvchi tashqi va ichki omillar ham ko‘rib chiqilgan. Maqola nafas olishning sog‘lom hayotdagi o‘rni va ahamiyatini tushuntirib beradi hamda ekologik omillarning bu jarayonga ta’sirini tahlil qiladi.