Aromatik vinil efirlar asosida olingan prisadkalarning dizel yoqig‘ilari ekspluatatsion xossalariga ta’siri - Xolmirza Maxmarajab o‘g‘li Ismatov; Kamoliddin Ramazonovich Xo‘jaqulov (Science and Education, 2025)
Mazkur maqolada bir atomli fenollarning vinil efirlari asosida prisadkalar olish texnologiyasini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda vinil efirlar asosida polimer prizadkalar sintez qilishning optimal sharoitlari aniqlanib, ularning struktura-xossalari, fizik-kimyoviy va ekspluatatsion xususiyatlari chuqur o‘rganilgan. Shuningdek, olingan polimerlarning dizel yoqilg‘isi tarkibiga qo‘shilganda ko‘rsatgan ta’siri - oksidlanish, xiralanish, muzlash xossalariga ta’siri aniqlangan. Tadqiqot natijalari asosida samarali, ekologik xavfsiz va iqtisodiy jihatdan maqsadga muvofiq bo‘lgan yangi prisadka turlarini olish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.