Yaxlit pedagogik jarayonning asosiy shakli - Muslimaxon Faxriddin qizi Otajonova; Umida Fayzullo qizi Turgʻunboyeva; Ruxshonabonu Mashrabboy qizi Ismoiljonova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada yaxlit pedagogik jarayon tushunchasi, uning mazmun-mohiyati hamda asosiy shakli sifatida darsning pedagogik tizimdagi o‘rni tahlil qilinadi. Pedagogik jarayonning tarkibiy qismlari, o‘quv faoliyati shakllari va darsning metodik jihatlari ilmiy-nazariy asosda yoritiladi.