Turizm sohasidagi iqtisodiy samaradorlikni oshirishda innovatsion yechimlar - Sunnatbek Safo o‘g‘li No‘monov (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada turizmda iqtisodiy samaradorlikni oshirish tahlil qilinadi. Turizm sektori mamlakat iqtisodiyotiga katta ta’sir ko‘rsatadigan soha bo‘lib, uning iqtisodiy samaradorligi valyuta tushumlari, ish o‘rinlari yaratish, mahalliy biznesni rivojlantirish va xizmat ko‘rsatish innovatsiyalarining samaradorlikka ta’siri ko‘rsatadi. Mazkur maqolada turizm sohasining iqtisodiy ahamiyati va samaradorlikni baholash mezonlari, shuningdek, turizmni rivojlantirishning samaradorligini oshirish yo‘llari keltirilgan, texnologiyalar va boshqaruv modellari muhim omil sifatida o‘rganiladi. Turizmni rivojlantirishda marketing, infratuzilma, va xizmatlar sifatini yaxshilash kabi strategiyalar muhim ro‘l egallagan. Umuman olganda, turizmda iqtisodiy samaradorlikni oshirish mamlakatning uzoq muddatli iqtisodiy barqarorligini ta’minlashga yordam beradi va raqamli transformatsiyani jadallashtirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqildi.