Nutqi toʻliq rivojlanmagan bolalar muloqotini ertak terapiyasi orqali nutqini shakllantirishning ahamiyati - Mahliyo Akbarjon qizi G‘opporova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada bolalar nutqi to‘liq rivojlanmagan bolalar nutqi ustida ishlashda ertak terapiyasi va ulardan foydalanish bolalarni lug‘at boyligini oshirish soda gaplar, sujetli rasmlarga qarab gaplar tuzish voqeallar ketma ketligini mustaqil hikoya qilib berish kabi ko‘nikmalari shakllanishda ertaklarni ahamiyati. Nutqi to‘liq rivijlanmagan bolalar nutqini rivojlantirishda ertaklardan foydalanishning o‘ziga xos xususiyatlari yoritilgan.