Epifitotik turdagi favqulodda vaziyatlarda to‘g‘ri harakatlanish - Raxmatilla Ermatovich Nurmatov (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada epifitotik turdagi o‘simlik kasalliklari favqulodda holat darajasiga yetgan sharoitlarda to‘g‘ri va tizimli harakat qilish algoritmi tahlil qilinadi. Monitoring, baholash, nazorat strategiyalari va integratsiyalashgan kurash usullari orqali epifitotik holatlarni boshqarishning zamonaviy yondashuvlari ko‘rib chiqilgan. Maqola agronomlar, fitopatologlar va favqulodda vaziyatlar sohasidagi mutaxassislar uchun amaliy qo‘llanma vazifasini bajaradi.