Aholini ijtimoiy himoya qilishda davlat byudjeti mablag‘laridan foydalanish yo‘nalishlari - Shodiyor Qilichboy o‘g‘li Qo‘ziyev (Science and Education, 2025)
Maqolada davlat byudjetidan moliyalashtiriladigan ijtimoiy soha xarajatlari hamda holini ijtimoiy muhofaza qilish tadbirlarini moliyalashtirish manbalari hamda uning ijtimoiy siyosatga ta’siri ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, davlat byudjeti xarajatlarining tuzilishi, ularning asosiy yo‘nalishlari hamda ta’lim, sog‘liqni saqlash, pensiya va ijtimoiy ta’minot tizimlarini moliyalashtirishdagi o‘rni tahlil etilib, ijtimoiy siyosat samaradorligini oshirishda byudjet mablag‘laridan oqilona foydalanish yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan.