Fortepiano darslarida interfaol metodlardan foydalanishning samaradorlik mezonlari - Madina Zokirovna Islomova (Science and Education, 2025)
Musiqada dars samaradorligi - musiqa ta’limi jarayonida belgilangan maqsad va vazifalarning qanchalik muvaffaqiyatli amalga oshirilganligini ko‘rsatuvchi ko‘rsatkichdir. Oddiy qilib aytganda, bu o‘quvchilarning dars davomida egallagan bilim, ko‘nikma va malakalarning natijasidir. Ushbu maqolada fortepiano darslarini qiziqarli tashkil etish tizimining zamonaviy pedagogik asoslari, innovatsion metodlari va o‘quvchilar motivatsiyasini oshirish texnologiyalari tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor dars jarayonini ijodiy muhitda tashkil etish, raqamli resurslardan foydalanish va fortepiano o‘rgatishning interaktiv modellarini yaratish masalalariga qaratilgan. Maqolada ilgari surilgan g‘oyalar musiqiy ta’lim jarayoniga yangi nazariy va amaliy yondashuvlarni taklif etadi.