Fortepiano mashg‘ulotlarida o‘quv motivatsiyasini oshirishning innovatsion usullari - Madina Zokirovna Islomova (Science and Education, 2025)
Musiqadagi innovatsion usul - musiqani yaratish, ijro etish, o‘rganish yoki idrok etish jarayonini o‘zgartiradigan printsipial jihatdan yangi yondashuv yoki tizim. Innovatsion texnika - bu musiqa vositalarini, ijro texnikasini yoki ovoz ishlab chiqarishni qo‘llashning o‘ziga xos, yangi usuli. Innovatsion usullar bir nechta texnikani o‘z ichiga olishi mumkin bo‘lgan global, kontseptual g‘oyalarni anglatadi. Innovatsion usullar bir nechta texnikani o‘z ichiga olishi mumkin bo‘lgan global, kontseptual g‘oyalarni anglatadi. Mazkur maqolada fortepiano mashg‘ulotlarini tashkil etishda o‘quvchilar motivatsiyasini oshirishning zamonaviy, innovatsion usullari hamda talabalar o‘rtasida hamkorlikka asoslangan guruhli ta’lim tizimini yaratish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda fortepiano darslarida raqamli platformalar, peer-learning (o‘zaro o‘rganish) va kooperativ ijro texnologiyalarini integratsiyalash orqali musiqiy faoliyatga bo‘lgan ichki ehtiyojni kuchaytirish imkoniyatlari tahlil qilingan.