Ijodkorlik va tashabbuskorlikni rivojlantirishda fortepiano o‘rgatishda ijodiy muhit yaratishning pedagogik shart-sharoitlari - Madina Zokirovna Islomova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada fortepiano o‘rgatish jarayonida ijodiy muhit yaratishning pedagogik asoslari, ijodkorlik va tashabbuskorlikni rivojlantirishda zamonaviy yondashuvlar, shuningdek, o‘quvchi shaxsining mustaqil musiqiy fikrlashini qo‘llab-quvvatlaydigan innovatsion pedagogik shart-sharoitlar yoritilgan. Maqolada musiqiy tafakkurni faollashtirish, o‘qituvchi va talaba o‘rtasidagi ijodiy hamkorlik, improvizatsiya va refleksiya elementlarini o‘z ichiga olgan yangi pedagogik model taklif etiladi. Musiqada ijodiy muhitni yaratishning pedagogik shart-sharoitlari o‘qituvchilar tomonidan o‘quvchilarning ijodiy qobiliyatlarini rag‘batlantirish va rivojlantirish uchun maqsadli ravishda qo‘llaniladigan chora-tadbirlar, usullar va yondashuvlar majmuidir.