Musiqiy ta’lim yo‘nalishida taxsil olayotgan talabalarning mustaqil ta’limini tashkil etishga innovatsion yondashuv - Moxinur Jamshid qizi Bobokulova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada musiqiy ta’lim yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalarning mustaqil ta’limini tashkil etishda innovatsion yondashuvlar, zamonaviy pedagogik texnologiyalar va raqamli vositalarning qo‘llanilishi masalalari tahlil qilingan. Tadqiqotda mustaqil ta’limning mohiyati, ahamiyati va uni samarali tashkil etishning ilmiy-nazariy asoslari ko‘rib chiqilgan. Maqolada an’anaviy mustaqil ta’lim shakllarini zamonaviy innovatsion metodlar - elektron ta’lim platformalari, mobil ilovalar, virtual masterklasslar, onlayn resurslar va interaktiv texnologiyalar bilan boyitish yo‘llari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, innovatsion yondashuvlar talabalarning mustaqil ishlash samaradorligini oshiradi, vaqt va resurslarni tejaydi, individual o‘rganish imkoniyatini kengaytiradi va kasbiy kompetensiyalarni shakllantiradi. Maqolada talabalarning o‘z-o‘zini boshqarish qobiliyatini rivojlantirish, motivatsiyani oshirish, mustaqil ijodiy faoliyatni stimullashtirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, o‘qituvchilarning yangi rolini aniqlash, mustaqil ta’limni monitoring qilish va baholash mezonlari, pedagogik sharoitlar hamda amaliy tavsiyalar berilgan. Innovatsion yondashuv musiqiy ta’lim sifatini oshirish va zamonaviy talablarga javob beradigan kadrlar tayyorlashning muhim omili ekanligi asoslab berilgan.