Stress holatlarida musiqiy ta’sirning psixologiyaviy qirralarini nazariy asoslari - Otabek Adilovich Subxanov (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada stress holatlarida musiqiy ta’sirning psixologik qirralari va nazariy asoslari chuqur tahlil qilingan. Tadqiqot musiqa psixologiyasining asosiy nazariy ramkalari - kognitiv-emotsional nazariya, psixodinamik yondashuv, gumanistik perspektiva, behavioristik modellar - va ularning stress modulyatsiyasidagi qo‘llanilishini o‘z ichiga oladi. Maqolada psixologik mexanizmlar - diqqat modulyatsiyasi, emotsional tartibga solish, kognitiv qayta baholash, ijtimoiy-emotsional qo‘llab-quvvatlash, eksistensial ma’no yaratish - va musiqa ta’sirining bu jarayonlardagi roli systematik ko‘rib chiqilgan. Maqolada musiqiy tajribaning fenomenologiyasi, shaxsiy ma’no yaratish jarayonlari, musiqiy identifikatsiya va o‘z-o‘zini anglash, ijtimoiy identitet va madaniy kontekst ta’siri taqdim etilgan.