Milliy zarbli cholg‘ular ta’limining jahon musiqa madaniyatidagi o‘rni va ahamiyati - Daniyar Qulmurat-uli Jumamuratov (Science and Education, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada milliy zarbli cholg‘ular ta’limining jahon musiqa madaniyatidagi o‘rni va ahamiyati pedagogik hamda madaniy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Milliy zarbli cholg‘ular har bir xalqning tarixiy xotirasi, estetik qarashlari va musiqiy tafakkurini aks ettiruvchi muhim madaniy hodisa hisoblanadi. Tadqiqotda milliy zarbli cholg‘ularni o‘rgatish jarayonida an’anaviy va zamonaviy metodlarning uyg‘unligi, ularning xalqaro musiqiy makon bilan integratsiyasi masalalari yoritiladi. Shuningdek, jahon musiqa madaniyatida milliy zarbli cholg‘ularning o‘rni, ularning orkestr, ansambl va sahna ijrochiligidagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Maqolada milliy musiqa ta’limi madaniyatlararo muloqotni rivojlantirish, yosh avlodda milliy va umuminsoniy qadriyatlarni shakllantirishda muhim vosita ekani ilmiy asosda ochib beriladi.