Zarbli cholg‘ular pedagogikasida kasbga yo‘naltirish va motivatsiya omillari - Daniyar Qulmurat-uli Jumamuratov (Science and Education, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada zarbli cholg‘ular pedagogikasida kasbga yo‘naltirish va motivatsiya omillarining o‘rni, mazmuni hamda pedagogik ahamiyati tahlil etiladi. Zarbli cholg‘ularni o‘qitish jarayonida o‘quvchilarning kasbiy qiziqishini shakllantirish, ularning ijrochilik salohiyatini aniqlash va rivojlantirish muhim vazifa hisoblanadi. Tadqiqotda motivatsiyaning ichki va tashqi omillari, ularning ta’lim jarayoniga ta’siri hamda pedagogik metodlar orqali faollashtirish yo‘llari yoritilgan. Shuningdek, ansambl va orkestr faoliyati, sahna tajribasi, tanlov va konsertlar orqali o‘quvchilarni kasbga yo‘naltirish mexanizmlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida zarbli cholg‘ular ta’limining tarbiyaviy, ma’naviy va kasbiy ahamiyati ilmiy jihatdan asoslab berilgan.