Musiqa terapiyasida stress reaksiyalarini boshqarish strategiyalarini nazariy asoslari - Dilfuza Jumabekova Ktaybekova (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada musiqa terapiyasida stress reaksiyalarini boshqarish strategiyalarining nazariy asoslari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot stressning fiziologik, psixologik va emosional aspektlarini aniqlash, musiqa terapevtik vositalarining samaradorligini o‘rganish va individual yondashuvlarni shakllantirishga qaratilgan. Maqolada turli musiqa janrlari va ritmik uslublarining stressni kamaytirishdagi roli, musiqaning kognitiv va emosional jarayonlarga ta’siri, shuningdek, musiqa terapiyasida qo‘llaniladigan nazariy va metodik yondashuvlar tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari musiqa terapiyasining stressni boshqarishdagi samaradorligini oshirish, terapevtik strategiyalarni optimallashtirish va individual bemorlarning psixofiziologik holatini yaxshilashda muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.