Vokal darslarida multimedia resurslaridan foydalanishning afzalliklari - Dilbar Maxmutovna Berdixanova (Science and Education, 2026)
Mazkur maqolada vokal darslarida multimedia resurslaridan foydalanishning pedagogik, metodik va psixologik afzalliklari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqotda audio, video, interaktiv dasturlar va raqamli platformalarning vokal ta’lim jarayoniga ta’siri, talabalar vokal texnikasi, eshitish madaniyati, ijodiy tafakkuri va motivatsiyasini rivojlantirishdagi o‘rni yoritiladi. Multimedia vositalarining nazariy bilimlarni amaliy mashg‘ulotlar bilan uyg‘unlashtirishdagi ahamiyati, shuningdek, individual yondashuvni ta’minlash imkoniyatlari tahlil qilinadi. Maqolada kompetensiyaga asoslangan yondashuv, interfaol metodlar va vizual-audio tahlil vositalarining samaradorligi ilmiy dalillar bilan asoslanadi. Tadqiqot natijalari multimedia resurslaridan foydalanish vokal darslarini samarali tashkil etish, talabalar ijodiy salohiyatini oshirish va ta’lim sifatini yaxshilashda muhim omil ekanini ko‘rsatadi.