Vokal uslublarini o‘qitishda psixologik yondashuvlarning ahamiyati - Dilbar Maxmutovna Berdixanova (Science and Education, 2026)
Mazkur maqolada vokal uslublarini o‘qitishda psixologik yondashuvlarning ahamiyati ilmiy-nazariy va metodik jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda vokal ijrochilik jarayonining psixologik omillar bilan uzviy bog‘liqligi, talabaning emotsional holati, motivatsiyasi, o‘ziga ishonchi va individual xususiyatlarining vokal uslubni egallashga ta’siri yoritiladi. Psixologik yondashuvlarga asoslangan ta’lim vokal texnikani shakllantirish, sahna madaniyati va ijodiy interpretatsiyani rivojlantirishda muhim omil sifatida asoslanadi. Maqolada shaxsga yo‘naltirilgan, reflektiv, motivatsion va emotsional-regulyativ metodlarning vokal ta’limdagi samaradorligi ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari psixologik yondashuvlar vokal uslublarini o‘qitishda ta’lim samaradorligini oshirishi, talabaning ijodiy salohiyatini ochishi va professional vokal ijrochilikni shakllantirishga xizmat qilishini tasdiqlaydi.