Oliy ta’limda milliy vokal san’atini rivojlantirish uchun elektron resurslar yaratish konsepsiyasini ishlab chiqish - Dilbar Maxmutovna Berdixanova (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida milliy vokal san’atini rivojlantirish maqsadida elektron resurslar yaratish konsepsiyasi ilmiy-nazariy va metodik jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda milliy vokal uslublarini o‘qitishda raqamli platformalarning imkoniyatlari, interaktiv darsliklar, audio-video materiallar, virtual mashg‘ulotlar va onlayn baholash tizimlari yoritiladi. Maqola psixologik, pedagogik va metodik yondashuvlarni uyg‘unlashtirish orqali talabaning ijodiy salohiyatini oshirish, sahnadagi erkinligini rivojlantirish va vokal texnikani mustahkamlash imkoniyatlarini ko‘rsatadi. Shuningdek, elektron resurslar ta’lim sifatini oshirish, milliy madaniyatni targ‘ib qilish va global ta’lim maydonida milliy vokal maktabini rivojlantirishga xizmat qilishi nazariy asos bilan dalillanadi. Tadqiqot natijalari milliy vokal san’atini raqamli platformalar yordamida samarali o‘qitish bo‘yicha ilmiy-metodik asos yaratadi.