Milliy vokal uslublarini zamonaviy musiqiy texnologiyalar bilan uyg‘unlashtirish yo‘llari - O‘ktam San’atboy-o‘g‘li San’atboev (Science and Education, 2026)
Ushbu maqola milliy vokal uslublarini zamonaviy musiqiy texnologiyalar bilan uyg‘unlashtirish masalalarini ilmiy tahlil qiladi. Tadqiqotda milliy vokal merosining o‘ziga xos xususiyatlari, uning pedagogik yondashuvlari va ijodiy ifoda vositalari ko‘rib chiqiladi. Zamonaviy musiqiy texnologiyalar, jumladan, audio-video tahlil, raqamli platformalar, virtual va interaktiv mashg‘ulotlar milliy vokal uslublarini o‘qitishda samarali vosita sifatida taqdim etiladi. Maqolada innovatsion metodlar va interfaol yondashuvlar orqali talabalarning ijodiy va texnik ko‘nikmalarini rivojlantirish, sahnadagi ifoda va vokal texnikani takomillashtirish yo‘llari ko‘rsatiladi. Tadqiqot natijalari milliy vokal merosini zamonaviy pedagogik jarayonga integratsiya qilishning nazariy va amaliy asoslarini shakllantirishga qaratilgan.