Milliy vokal merosini xalqaro ta’lim maydonida targ‘ib qilish strategiyalari - Dilfuza Jumabek-kizi Ktaybekova (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada milliy vokal merosini xalqaro ta’lim maydonida targ‘ib qilish strategiyalari ilmiy-tahlil jihatdan o‘rganiladi. Tadqiqotda milliy vokal san’atining xalqaro auditoriyaga tanitilishi, metodik yondashuvlar va ta’lim texnologiyalaridan foydalanishning samaradorligi tahlil qilinadi. Maqolada interfaol pedagogik metodlar, raqamli resurslar, ijodiy va integratsiyalashgan yondashuvlar milliy vokal merosini xalqaro maydonda targ‘ib qilishda qo‘llanilishi nazariy jihatdan asoslanadi. Shuningdek, milliy vokal an’analari va kompetensiyaga asoslangan pedagogika orqali talabalar madaniy xabardorligini oshirish, ijodiy va texnik ko‘nikmalarni rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, strategik metodlar milliy vokal merosini xalqaro ta’lim maydonida samarali targ‘ib qilish va yoshlar orasida milliy madaniyatni chuqur singdirish imkonini beradi.