Oila va maktab hamkorligi bolalarning ijtimoiy moslashuvini ta’minlovchi omil sifatida - Dilshoda Mansurali-qizi Boymirzayeva (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada oila va maktab hamkorligining bolalarning ijtimoiy moslashuvi jarayonidagi o‘rni va ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Oilaviy tarbiya, maktab muhiti va ularning integratsion ta’siri orqali bola shaxsining kommunikativ, emotsional va ijtimoiy kompetensiyalari shakllanishi yoritiladi. Shuningdek, hamkorlikning samarali shakllari, zamonaviy yondashuvlar hamda mavjud muammolar ko‘rib chiqilib, ijtimoiy moslashuvga ta’sir etuvchi omillar asoslab beriladi.