Ortognatik jarrohlik operatsiyalarida simulyatsion dasturlarning ahamiyati - L.A.Fazilova; D.M.Dusmuxamedov; D.A.Aliyeva (Science and Education, 2026)
Ortognatik jarrohlikda simulyatsion dasturlar yuz-jag’ tuzilmasidagi deformatsiyalarni aniqlash, jarrohlik rejasini aniqlik bilan modellashtirish va kutilayotgan natijalarni oldindan baholash imkonini beradi. Kompyuter tomografiyasi asosida yaratilgan 3D modellar jarrohlarga skelet va yumshoq to‘qimalarning o‘zaro dinamik reaksiyalarini prognoz qilishga yordam beradi. Bu texnologiyalar operatsiya vaqtini qisqartiradi, xatolik ehtimolini kamaytiradi va estetik-funksional natijalarni optimallashtiradi. Simulyatsiya jarayonlari shuningdek bemor bilan muloqotni yaxshilab, jarrohlikdan oldingi tushuntirish jarayonini osonlashtiradi.