Skripkada qo‘l harakatlari muvofiqligini takomillashtirishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarning roli - Rustam Samadovich Karimov (Science and Education, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada skripka ijrochiligida qo‘l harakatlari muvofiqligini takomillashtirish jarayonida zamonaviy pedagogik texnologiyalarning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Maqolada an’anaviy va innovatsion ta’lim usullarining qiyosiy tahlili olib borilib, interfaol metodlar, raqamli texnologiyalar hamda refleksiv yondashuvlarning skripkachilar texnik tayyorgarligiga ta’siri ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, qo‘l koordinatsiyasini rivojlantirishda vizual, kinestetik va audial texnologiyalarning integratsiyasi masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari zamonaviy pedagogik texnologiyalarni skripka ta’limiga joriy etish ijro aniqligi, texnik barqarorlik va ijodiy mustaqillikni oshirishini ko‘rsatadi. Maqola musiqa ta’limi muassasalari o‘qituvchilari, talabalari va tadqiqotchilar uchun mo‘ljallangan.