Diqqat yetishmovchiligi va giperaktivlik sindromi (ADHD) - Gulshoda Abdullayevna Saddinova; Gulnora Xayitboyevna Abdullayeva; Shoira Ibragimovna Qalandarova; Gulnoz Boltaboyevna O‘rinova; Iroda Matkarimovna Ischanova (Science and Education, 2026)
Mazkur maqolada diqqat yetishmovchiligi va giperaktivlik sindromi (ADHD) ning kelib chiqish sabablari, asosiy belgilari, tashxis mezonlari hamda davolash va pedagogik yondashuv usullari ko‘rib chiqiladi. ADHD bolalar va o‘smirlar orasida keng tarqalgan bo‘lib, u o‘qish jarayoni va ijtimoiy hayotga sezilarli ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada ushbu sindromning zamonaviy talqini hamda uni boshqarish yo‘llari yoritiladi.