Qurilish chizmachiligini o‘rgatish orqali o‘quvchilarning grafik kompetentligini rivojlantirishning amaliy ahamiyati - Irodaxon Bahodirxon-qizi Amoniddinova; Yulduzxon Ergashevna Nurullayeva (Science and Education, 2026)
Mazkur maqolada qurilish chizmachiligini o‘qitish jarayonida o‘quvchilarning grafik kompetentligini rivojlantirish masalasi chuqur ilmiy-pedagogik yondashuv asosida tahlil qilinadi. Grafik kompetentlik zamonaviy ta’lim tizimida muhim kasbiy va umumta’limiy ko‘nikmalardan biri sifatida qaralib, u nafaqat chizma tuzish, balki fazoviy tafakkur, mantiqiy fikrlash, vizual tahlil qilish, texnik tasavvur va amaliy muammolarni hal etish qobiliyatlarini ham o‘z ichiga oladi. Maqolada qurilish chizmachiligining mazmuni, metodik imkoniyatlari, o‘quv jarayonida qo‘llaniladigan innovatsion yondashuvlar hamda grafik kompetentlikni shakllantirishning amaliy ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, o‘quvchilarning mustaqil va ijodiy fikrlashini rivojlantirishda qurilish chizmachiligining tutgan o‘rni asoslab beriladi.