Qurilish chizmachiligini o‘rgatish orqali o‘quvchilarning grafik kompetentligini rivojlantirishning nazariy asoslari - Irodaxon Bahodirxon-qizi Amoniddinova (Science and Education, 2026)
Mazkur maqolada qurilish chizmachiligini o‘qitish jarayonida o‘quvchilarning grafik kompetentligini shakllantirish va rivojlantirishning nazariy asoslari ilmiy-pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Grafik kompetentlik tushunchasining mazmuni, tuzilishi va funksional jihatlari ochib berilib, uning zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni asoslanadi. Shuningdek, qurilish chizmachiligining metodologik, psixologik va didaktik asoslari yoritilib, fazoviy tafakkur, texnik fikrlash va vizual idrok jarayonlarining o‘zaro bog‘liqligi ilmiy izohlanadi. Maqolada grafik kompetentlikni rivojlantirishning konseptual yondashuvlari, kompetensiyaviy ta’lim modeli hamda fanlararo integratsiya masalalari keng yoritilgan.