Barqaror turizm rivojlanishining mintaqaviy iqtisodiyotga tasiri (Buxoro viloyati misolida) - Gulruh Djumanazarovna Xasanova; Nozima Nodirovna Nabiyeva (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada Buxoro viloyati misolida barqaror turizm rivojlanishining mintaqaviy iqtisodiyotga ta’sirini yoritib berilgan. Unda Buxoro viloyatiga tashrif buyurgan turistlar soni, olingan daromadlar, yaratilgan ish o‘rinlari va turizm infratuzilmasining rivojlanishi, barqaror turizmning iqtisodiy ta’siri, ayniqsa soliq tushumlari, xizmatlar sektori va mintaqaviy iqtisodiy o‘sishga qo‘shgan hissasi tahlil qilinadi. Maqolada, shuningdek, turizmni barqaror rivojlantirish uchun amaliy tavsiyalar ham berilgan.