Ichki ishlar organlari xodimlarida stress holatlarini o‘rganish va ularni boshqarishning psixologik jihatlari - Nurmatjon Olimjon-o‘g‘li Turdialiyev (Science and Education, 2026)
Mazkur maqolada ichki ishlar organlari xodimlari faoliyatida uchraydigan stress holatlari, ularning kelib chiqish sabablari, psixologik va fiziologik xususiyatlari hamda stressni aniqlash va boshqarish usullari tahlil qilingan. Shuningdek, xodimlarda kasbiy charchash sindromining shakllanishi, uning xizmat samaradorligiga ta’siri hamda stressning salbiy oqibatlarini kamaytirishga qaratilgan profilaktik choralar yoritilgan.