Ovozdagi qusurlar va ularni yengish yo’llari, ovoz gigienasi va xonanda tartibi - Aximbetova, Liza (Science and Education, 2023)
Tovush sifatini ko’zlangan natijada tarbiyalashda ovozni ko’rsata bilish katta ahamiyat kasb etadi. Ko’rgazmali qurollar ko’ra oladigan va sodda bo’lgani uchun ham kerakli kunikmalarni shaxsan topishga majbur etadi. Buning uchun o’qituvchining o’zi yaxshi ovozga ega bo’lishi lozim, o’quvchi esa taqlid qobiliyatiga ega.