Жалолиддин Давонийнинг фалсафий мероси ва унинг жамиятни демократик асосда бошқаришдаги ўрни - Суюнова, Камилла Бахромовна; Саидова, Шахзода (Science and Education, 2023)
Мақолада Давоний ўз асарида инсонга ижтимоий мавжудот сифатида қараганлиги, инсон фақат жамиятда, кишилар орасида, улар билан муносабатда шаклланади, деган фикри хақида баён этилган.