Alloksan diabetli kalamushlarda gepatorenal sindrom va uni davolashda xitozan hosilalarini qo’llash - Nazarova, M.E. (Science and Education, 2023)
Hozirgi kunda qandli dabet bilan kasallangan odamlarda turli xildagi patologik o’zgarishlar avj olmoqda. Mana shunday o’zgarishlar qatoriga aytishimiz mumkinki jigar va buyrak kasaliklarini va ular oqibatida kelib chiqadigan boshqa bir qancha turdagi kasaliklar bilan bir qatorda gepatorenal sindromdir. Labaratoriya kalamushlarda alloksan ta’sirida qandli diabet kasalligi chaqirildi. Tajribalar davomida labaratoriya kalamushi jigari va buyragida qanday o’zgarishlar amalga oshirilayotganligi aniqlandi.