Эхинококкозни ташхислашда беморлар қон зардобидаги биокимёвий кўрсатгичлар таҳлили - Халиков, Қ.М.; Саттарова, Х.Г. (Science and Education, 2023)
Эхинококкоз хавфли паразитар касаллик бўлиб, уни эрта ташхислаш, консерватив даволаш ва олдини олиш чора-тадбирларини такомиллаштириш замонавий тиббиётнинг энг муҳим муаммоли масалаларидан биридир. Паразитни аниқ ва эрта ташхислаш жарроҳлик аралашувисиз, консерватив даволаш имконини беради. Бунда қоннинг иммунологик текшируви билан бир қаторда биокимёвий кўсатгичлар ўзгаришини ҳам инобатга олиш мақсадга мувофиқдир.