Абдоминал жаррохлик операциялардан кейинги даврда регионал анестезиянинг самарадорлиги ва ривожланган камқонликни даволаш - Маматкулова, Феруза Хайдаровна; Алимов, Одил Эшнорович; Намозов, Мухаммад Насриддин ўғли (Science and Education, 2023)
ТАР блокадаси абдоминал хирургик операциялардан кейинги мультимодал оғриқсизлантириш сифатида киритилган бўлиб, 2013-2015 йилларгача анатомик билимларга асосланган ҳолда ўтказилган бўлса, кейинги йилларда УТТ аппарати ёрдамида визуал кўриб бажариш техникаси киритилди. Бу усул эса ТАР блокада техникасини осонлаштирди, асоратлар бўлиши хавфини камайтирди.