O’zbekistonda raqamli texnologiyalarni amalga oshirishning yo’nalishlari tadqiqi - Otajonov, Shahzodbek Xushnudovich (Science and Education, 2023)
Maqolada iqtisodiyotdagi raqamli transformatsiya qilish jarayonlari axborot-kommunikatsion texnologiyalarini jadal joriy etish, sanoatni innovatsion rivojlantirish va raqamli iqtisodiyotga o‘tish bilan bog‘liqligi haqida fikr bildirilgan. Raqamli iqtisodyot sharoitida yangi biznes modellariga o‘tish tahlil qilingan.