Avtomobilsozlik korxonalarida sifat menejmenti tizimini takomillashtirish - Sheraliyeva, O’g’iloy Odiljon qizi; Sativaldiyev, Aziz Kaxramanovich (Science and Education, 2023)
Maqolada IATF 16949:2016 standartini amalga oshirishda sifat menejmenti tizimlarini takomillashtirishning asosiy protseduralari ko’rsatilgan. Standartning maqsadi nuqsonlarning oldini olish, o’zgarishlarni kamaytirish va ta’minot zanjiridagi xarajatlarni kamaytirishga qaratilgan jarayonlarni doimiy ravishda yaxshilashga qaratilgan sifat menejmenti tizimini ishlab chiqishdir. Standartga muvofiq, avtomobil komponentlarini etkazib beruvchilarga yagona talablar qo’yiladi va avtomobil sanoati uchun seriyali ehtiyot qismlarni ishlab chiqaruvchi tashkilotlar uchun sifat menejmenti tizimiga yagona yondashuv ta’minlanadi. [1].