Gaz turbina moyining xossalari va havoli sovutgich jihozining konstruksiyalari tahlili - Rahimov, Bobomurod Rustamovich; Hakimov, Shahzod Roziq o’g’li (Science and Education, 2023)
Ushbu maqolada gaz turbina moylarini havoli sovitish moylarining xossalari va havoli sovutgich konstruksiyasi o’rganilgan. Gaz turbina qurilmalaridagi moyni havo orqali temperaturasini pasaytirishda quvurlarni va konstruksiyalarini tanlash tavsiya etiladi. Bu jarayonda moyning temperaturasi pasayadi, energiyaning iqtisodiy ko’rsatkichlarni oshiradi.