Bolalar bog’chasida maktabgacha yoshdagi bolalarga geografiyani o’rgatish usullari - To’xtanazarov, Abdusaid Qayumjon o’g’li; Erkinova, Zarina Barotjon qizi (Science and Education, 2023)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalar uchun bog’chalarda atrof-muhitni o’rganish, tasavvurlarni paydo bo’lishi va tushunchalar olib, amaliyotda qo’llay olish metodlarini o’rgatishda geografiya fanining ahamiyatini qanchalik muhimligini keltirdik. Bolalarning dunyoqarashi hamda fikrlash qobiliyatini o’stirish uchun aynan geografik bilimlarning o’rgatilish usullarining tavsifi qisqacha bayon etilgan.