Bank xizmatlar sohasini rivojlantirish usullari - Seydimova, Orzigul Otanazar qizi; Narimbayeva, Aziza Xurmatbek qizi; Otajonov, Jaloliddin Talantbek o’g’li (Science and Education, 2023)
Xizmatlar sohasining rivojlanishi hozirgi zamon iqtisodiyotida muhim ahamiyat kasb etadi. Iqtisodiyotda xizmatlar o’sishining asosiy omillarini ilmiy bilimlar, nomoddiy shakldagi to’plamlar, axborot texnologiyalari va tadbirkorlik faoliyati integratsiyasi kabi omillar tashkil etadi. Iqtisodiyotning ushbu sektori turli xil faoliyat turlarini o’z ichiga olib, ishlab chiqarish samaradorligini oshirishga yordam beradi. Ushbu faoliyatning yakuniy natijasi tayyor mahsulot emas, balki ko’rsatilgan xizmatlardir. Xizmatlar nafaqat korxonalarga, balki jismoniy shaxslar - yakuniy iste’molchilarga ham ko’rsatilishi mumkin.