Funksionallar va ularning ekstremumlari haqida. Gamilton-Yakobi tenglamasi - Avezov, Alijon Xayrulloyevich; Toshpo’latova, Shahzodabonu Voxid qizi (Science and Education, 2023)
Maqolada funksional analiz fanida keng qo’llaniladigan funksionallar va ularning ekstremumlari hamda Gamilton-Yakobi tenglamalarining amaliy tadbiqlari haqida ma’lumotlar tahlili keltirilgan. Mavzuni talabalarga tushuntirish bo’yicha alohida sxema ishlab chiqilgan. Lagranj bo’yicha kuchsiz ma’noda differensiallash, funksionalning ekstremumi, ekstremumning zaruriy va etarli shartlari bayon qilinib, har biri bo’yicha misollar echib ko’rsatilgan.